by Kati Jaakonen

Olen 47-vuotias helsinkiläinen yrittäjä ja neljän aikuisen lapsen äiti ja kahden pikkuisen mummi.
Olen ehdolla eduskuntaan politiikan ulkopuolelta, mutta nuoresta asti elämässäni sellaisia asioita kokeneena, joita moni ei kohtaa koskaan elämässään.
Tiedän mitä on elää lapsena perheessä jossa on vakavaa sairautta, tiedän millaista on olla teiniäiti, millaista on elää ulkomaalaisen rinnalla Suomessa, olla yksinhuoltaja ja perustaa yritys neljän lapsen yksinhuoltajana. Tiedän millaista on omaishoitajan arki, miten vanhuksemme on jätetty yksin selviytymään ja millaista voi hoidon taso olla hoitokodeissa ja sairaaloissa. Tiedän myös, että omalla tahdonvoimalla ja kovalla työllä voi pärjätä ja menestyä ja tavoittaa asioita, jotka tuovat iloa ja valoa elämään. Olen empaattinen, toimeen tarttuva ja ihmisläheinen, sekä suorapuheinen, mutta muita ihmisiä arvostava. Uskallan ottaa kantaa ja sanoa mielipiteeni, sekä kyseenalaistaa. Tiedän mistä puhun ja puhun mistä tiedän.

Koulutukseltani olen kokki ja tehnyt töitä keittiöissä jo nuoresta tytöstä asti. Yrittäjänä olen toiminut vuodesta 2007 tuottaen ruoka- ja mainoskuvia sekä ruokareseptejä ja SoMe-sisältöjä elintarvikealan yrityksille ja omalle Hellapoliisi.fi -ruokasivustolle. Olen julkaissut laajennettujen painosten kanssa jo noin 80 keittokirjaa, joita myydään marketeissa ja kirjakaupoissa kautta maan. Katso teosluettelo (kansalliskirjasto)

Olen perustanut Hellapoliisi.fi ruokareseptisivuston halusta auttaa ja nyt olen valmis antamaan elämänkokemukseni ja voimavarani myös laajempaan käyttöön. Haluan tarjota mahdollisuuden vaikuttamiseen kauttani, jotta meillä kaikilla olisi sujuva arki, yhtäläiset mahdollisuudet onnistua elämässä ja turvallista olla ja elää Suomessa.

SDP:n vaalistartissa Sanna Marin ja Hellapoliisi -yrittäjä Kati Jaakonen pohtivat mitä voisivat tehdä työkseen, jos eivät tekiksi sitä mitä nyt tekevät.

HYVÄN ELÄMÄN RESEPTI

roppakaupalla inhimillisyyttä
reilu annos empatiaa
tasamitta järjenääntä
saavillinen rohkeutta
runsaasti päättäväisyyttä
annos yhteistyökykyä
sylillinen tavoitteita

Pidän ihmisistä ja heidän tarinoistaan ja ymmärrän, että pienikin hyvä tai paha voi avata uusia polkuja ihmisten elämässä. Tulen toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja haluan olla mukana luomassa parempaa arkea yhteistyössä yli puoluerajojen.

Olen päättäväinen ja otan asiakseni hoitaa asioita jotka koen tärkeäksi. En anna periksi. Vaadin epämääräisiin “tämä nyt on vain tällaista” kommentteihin perusteluja. En tyydy siihen, että asiat ovat huonosti. Niin kauan kuin ihmiset päättävät, niin kauan asioihin voidaan tehdä muutoksia. Hyvinvointi alkaa hyvinvoivasta arjesta ja arjen kuuluu olla toimivaa. Siten meiltä vapautuu vielä resursseja jakaa itsestämme hyvää muille.

Voit antaa vaalityöhön tukea esimerkiksi tästä:
bit.ly/katijaakonen

Tärkeintä mitä olen elämässäni saanut, on ehdottomasti oma perhe. Neljä upeaa tytärtä on paras saavutukseni. Nostaisin tähän myös ajokortin, sillä se on itselleni yhtä kuin vapaus. Ajan kaasuautolla ja rakastan sitä, että voin ajaa sillä vaikkapa mökillemme, joka on meille äärimmäisen rakas paikka. Entisestä himomatkailijasta on kuoriutunut viime vuosina mökkeilyä ja hiljaisuutta rakastava taivaanrannanmaalari, joka tähyilee perhosia ja sudenkorentoja ja nauttii mökkirannan vaihtuvasta taidenäyttelystä joutsenineen.

Kati Jaakonen LIVE

Insesti - Rikotaan hiljaisuutta

Striimattiin livenä 17.3.2023
Mukana Heli ja Marlena sekä Nina Vaaranen-Valkonen

Kati Jaakonen LIVE

Vanhusten hoidon haasteet

Striimattiin livenä 19.3.2023
Vieraana Mirka Saarinen, Seurana Oy sekä Seuralainen Satu Sarparanta.

Kati Jaakonen LIVE

Suoraa puhetta yrittäjyydestä

Striimattiin livenä 18.3.2023
Puhetta esimerkiksi yrittäjän sosiaaliturvasta, YEListä, yrittäjyyden murroksesta ja riskeistä.
Mukana MYRY:n puheenjohtaja Liisa Hanén ja yrittäjä Sanna Mattila.

Sosiaalinen media
KATI JAAKONEN

#katijaakonen #katieduskuntaan #hellapoliisi

Käytämme evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi. OK Lue lisää